1. В каком предложении необходимо вставить артикль?

A) She bought _ meat yesterday.
b) My _ cousin is upset.
c) I see _ book in your hand.
d) It is my sister’s _ bag.

2. В каком предложении необходимо вставить определенный артикль?

A) What is _ weather like today?
b) We have _ large family.
c) What _ good day!
d) My aunt is _ teacher.

3. В каком предложении необходимо вставить неопределенный артикль?

A) There are two _ cups on the table.
b) My _ sister has blue eyes.
c) I live in _ large city.
d) It is _ seventh of December.

4. В каком случае артикль не употребляется?

A) _ sun is shining in the sky.
b) I saw _ beautiful landscapes in that part of the country.
c) Give me _ flower, please.
d) Where is _ picture?

5. В каком случае артикль употребляется?

A) Is your father at _ home?
b) She works at _ school.
c) You have some _ pencils.
d) There is a large fountain in _ middle of the city.

6. I have (1) pen, but I have no (2) pencils.

A) 1) the; 2) a
b) 1) a; 2) a
c) 1) …; 2) a
d) 1) a; 2) …

7. There is (1) small chair in (2) corner of...

our room.

A) 1) the; 2) a
b) 1) the; 2) …
c) 1) a; 2) the
d) 1) …; 2) the

8. What (1) colour is his (2) shirt?

A) 1) a; 2) the
b) 1) …; 2) …
c) 1) the; 2) a
d) 1) a; 2) …

9. Выберите вариант ответа, в котором употребляются только определенные артикли.

A) Let’s go to _ shop. I want to buy _ bread and _ milk.
b) _ sun is shining brightly in _ sky. What _ good weather!
c) My brother is _ best pupil in his class. Now he is reading something in _ corner of _ room.
d) John had _ very interesting conversation with his _ old friend. They talked almost all _ night.

10. Выберите вариант ответа, в котором употребляются только неопределенные артикли.

A) The Nile is _ longest river in the world. The Amazon is _ not so long, but it is very _ deep.
b) She had _ bad day today. There were _ problems at _ work.
c) _ bedroom is _ large room with two windows. Windows are _ very large.
d) Yesterday I received _ letter from my friend. He said he lived in _ big house.

Ответы

1-c, 2-a, 3-c, 4-b, 5-d, 6-d, 7-c, 8-b, 9-c, 10-d



1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (No Ratings Yet)
Загрузка...

Articles (Артикли) (2)