Ответив на вопросы данного теста, вы сможете закрепить свои знания в теме Употребление инфинитива.

Обратите внимание, в некоторых вопросах правильным ответом является форма герундия, а не инфинитива. Это сделано для того, чтобы вы смогли закрепить свой навык Отличать употребление инфинитива от других схожих с ним форм.

1. He agreed _____ the job as soon as possible.

A) start
B) starting
C) to start
D) starts

2. I stopped _____ my book and went to bed.

A) to read
B) read
C) will read
D) reading

3. My teachers always expected me _____ well in exams.

A) did
B) doing
C) do
D) to do

4. Let me _____ for the meal. You paid last time.

A) pay
B) to pay
C) paid
D) paying

5. The dentist told me _____ more careful when I brush my teeth.

A) will be
B) being
C) to be
D) be

6. I never liked _____ to church when I was a child.

A) going
B) to do
C) went
D) go

7. You can’t _____ your car outside the hospital.

A) parks
B) to park
C) park
D) parking

8. David always enjoyed _____ football at school.

A) to be played
B) playing...


C) to play
D) play

9. My family is trying _____ where to go on holiday.

A) decided
B) decide
C) to decide
D) deciding

10. I’d like _____ somewhere different for a change.

A) went
B) to go
C) go
D) going

11. They prefer _____ in a swimming pool all day.

A) playing
B) plays
C) to play
D) to playing

12. They refuse _____ out on trips if it’s too hot.

A) to going
B) to go
C) going
D) go

13. Last year we managed _____ a holiday that suited everyone.

A) found
B) to find
C) find
D) finding

14. We decided _____ a house with a swimming pool.

A) renting
B) rent
C) to renting
D) to rent

15. We began _____ about next year’s holiday two months ago.

A) talked
B) talking
C) talks
D) talk

Ответы.

1 — C, 2 — D, 3 — D, 4 — A, 5 — C, 6 — A, 7 — C, 8 — B, 9 — C, 10 — B, 11 — A, 12 — B, 13 — B, 14 — D, 15 — B.

Источник: Atalay Oguz «TEST MASTER» — Baskent Education Publication



1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (No Ratings Yet)
Загрузка...

Infinitive — Инфинитив