Преобразуйте прямую речь в косвенную.

1. He says, «You are right.»
a) he says that I am right
b) he says which I right
c) he says I was right
d) he said I are right

2. She says to him, «I have a right to know.»
a) she tells him that she would have a right to know
b) she tell him she have a right to know
c) she says him she has a right to know
d) she tells him that she has a right to know

3. We said to them, «We have no money.»
a) we told them that we have no money
b) we told them that we had no money
c) we told them we have no money
d) we told to them that we had no money

4. He said, «I have changed my opinion.»
a) he said that he had changed his opinion
b) he said that he have changed his opinion
c) he said that he would have changed his opinion
d) he said that he changed his opinion

5. He said, «I will bring you a book tomorrow».
a) he said that he would bring me a book the next day
b) he said that he will bring me a book the next day
c) he said that he brings me a book tomorrow
d) he said that he would bring me a book tomorrow

6. They said, «We were in the USA the day before yesterday».
a)...

they said that they had been in the USA two days after
b) they said that they had been in the USA the days before yesterday
c) they said that they have been in the USA two days before
d) they said that they had been in the USA two days before

7. He asked her, «Do you speak English?»
a) he asked her if she have spoke English
b) he asked her if she speaks English
c) he asked her if she had spoke English
d) he asked her if she spoke English

8. I asked them, «Have you been to Africa?»
a) I asked them whether they had been to Africa
b) I asked them whether they have been to Africa
c) I asked them whether they were to Africa
d) I asked them whether they would be to Africa

9. He asked us, «What are your names?»
a) he asked us our names what were
b) he asked our what names are
c) he asked us what our names are
d) he asked us what our names were

10. She said to me, «Don’t talk to me».
a) she told me not to talk to her
b) she told me to not talk to her
c) she told me not to talk to me
d) she told me do not to talk to her

Ответы:
1. a
2. d
3. b
4. a
5. a
6. d
7. d
8. a
9. d
10. a



1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (No Ratings Yet)
Загрузка...

Английская косвенная речь