1. Can I have… sugar in my tea, please?

A) any
b) something
c) some
d) anything

2. I don’t want to read… book. I hate reading.

A) some
b) any
c) no
d) none

3. Does… mind if I smoke?

A) anybody
b) somebody
c) nobody
d) any

4. I am hungry. Let’s eat… .

A) some
b) any
c) anything
d) something

5. The accident looked serious but fortunately… was injured.

A) anybody
b) anything
c) nobody
d) everything

6. I don’t mind where you sit. You can sit… you want.

A) anywhere
b) anything
c) somewhere
d) nowhere

7. Translate this sentence: Возможно кто-нибудь видел аварию.

A) Perhaps someone sees the...

accident.
b) Perhaps anyone saw the accident.
c) Perhaps nobody sees the accident.
d) Perhaps someone saw the accident.

8. I haven’t read… of these books but Jim has read… of them.

A) any / some
b) no / some
c) none / any
d) some / any

9. If… rings the doorbell, don’t let… in.

A) someone/ them
b) someone/ him
c) anyone/ they
d) anyone/ them

10. … was very kind to me. They did… they could to help me.

A) anybody / anything
b) everybody / everything
c) anybody / everything
d) everybody / nothing

Ответы

1-c, 2-b, 3-a, 4-d, 5-c, 6-a, 7-d, 8-a, 9-d, 10-b



1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (No Ratings Yet)
Загрузка...

Употребление производных от Some, Any, Every, No