В этом тесте вы сможете проверить, насколько хорошо вы усвоили составление специальных вопросов. По этой теме на сайте подготовлено 2 урока, рекомендуем вам изучить их.

ВЫБЕРИТЕ ПОДХОДЯЩЕЕ ПО СМЫСЛУ СЛОВО
1. … could you know that was pregnant?
a) why
b) how
c) when
d) what

2. … were you doing last Monday at 6 o’clock?
a) what
b) why
c) when
d) who

3. … was my dog in the evening? W… is he so muddy (грязный)?
a) when/what
b) where/why
c) whom/when
d) who/where

4. … do you go for a trip? — Twice a year.
a) how much
b) how long
c) how often
d) how

5. … mansion is it? — It’s mine.
a) who
b) whom
c) how
d) whose

6. W…...

of you (ПОДСКАЗКА: кого из вас) should I reprimand (делать выговор)? W… is to blame?
a) what/whose
b) which/who
c) what/whose
d) when/who

7. For… are you going to purchase it? — For my little son.
a) whose
b) whom
c) which
d) what

8. At… do you aim? — I aim at money and power.
a) why
b) which
c) what
d) who

9. How… do you earn? W… is your salary?
a) many/which
b) much/what
c) much/why
d) many/whose

10. W… doctor do you like most of all? — Dr. Christina or Dr. Juliet?
a) which
b) when
c) why
d) whom

Ответы:
1. b
2. a
3. b
4. c
5. d
6. b
7. b
8. c
9. b
10. a



1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (No Ratings Yet)
Загрузка...

Специальные вопросы