Данный тест состоит из 15 вопросов, благодаря которым вы сможете проверить свои знания в употреблении модального глагола Can и его альтернативы — оборота to be able to.

1. I phoned the plumber because I _____ smell gas in the kitchen.

A) can
B) could
C) managed to
D) couldn’t

2. I phoned yesterday, but I ____ get an answer. Where were you?

A) can
B) could
C) managed to
D) couldn’t

3. The neighbors were having a row, and I _____ hear every word they said.

A) can
B) could
C) managed to
D) couldn’t

4. Speak up! I _____ hear you!

A) can
B) could
C) can’t
D) couldn’t

5. I’d love _____ help you, but I can’t. I’m sorry.

A) can
B) could
C) managed to
D) to be able to

6. Women _____ vote in England until 1922.

A) can
B) are able to
C) managed to
D) couldn’t

7. I’m learning Spanish because I want _____ speak when I’m in Mexico.

A) can
B) could
C) will be able to
D) to be able to

8. The doctor says I _____ walk again in two weeks’ time.

A) can
B) could
C) will be able to
D) to be able to

9....

I’m sorry, but I _____ come to your party next week.

A) can’t
B) couldn’t
C) can
D) ‘ll be able to

10. I love driving! _____ drive has changed my whole life.

A) Can
B) Could
C) Will be able to
D) Being able to

11. _____ you speak Spanish?

A) May
B) Are
C) Can
D) Is

12. A: _____ I go? B: Yes, you can.

A) Could
B) Am
C) Need
D) Did

13. My grandfather _____ speak four languages when he was alive.

A) can
B) could
C) managed to
D) couldn’t

14. The police _____ find the man who had stolen my car. He was sent to prison.

A) can
B) could
C) managed to
D) couldn’t

15. _____ you _____ find all the things you wanted at the shops?

A) Did / have to
B) Did / can
C) Did / manage to
D) Did / could

Ответы.

1 — B, 2 — D, 3 — B, 4 — C, 5 — D, 6 — D, 7 — D, 8 — C, 9 — A, 10 — D, 11 — C, 12 — A, 13 — B, 14 — C, 15 — C.

Источник: Atalay Oguz «TEST MASTER» — Baskent Education Publication



1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (No Ratings Yet)
Загрузка...

Модальный глагол CAN