English Cuisine — Английская кухня

English cuisine includes the cooking styles, traditions and recipes that are typical for England. Food in this country is known to be hearty, simple and delicious.

Traditional dishes

English cuisine has its own distinctive features. Traditional meals include bread and cheese, roasted and stewed meats, meat pies, boiled vegetables, broths, freshwater and saltwater fish.

These dishes have long been recognized for the simplicity of ingredients and their nice taste. Most often, English cooks use lamb, beef, pork, chicken and fish as the basis and add potatoes and vegetables to it.

Foreign influences

England absorbs culinary ideas from all over the world. People of many nationalities have settled in this country, bringing with them their favourite recipes. Curry was brought from India, fried fish — from Jewish cooking, and potato chips — from France. Thus, famous English dish «fish and chips» has foreign origins.

Food establishments

Englishmen

are fond of small and cozy food establishments like cafes, tea shops, fish and chips shops, and pubs.

The English cafe is a small and inexpensive eating place, a lot of people dine there every day. A tea shop is a small restaurant with a relaxing atmosphere that serves soft drinks and light snacks. Fish and chips shops offer common take-away food. And, finally, pubs are internationally famous English bars, where people can dine, drink and have conversations in a pleasant atmosphere.

Английская кухня включает в себя кулинарные стили, традиции и рецепты, характерные для Англии. В этой стране еда славится простотой, отменным вкусом и тем, что ее делают с душой.

Традиционные блюда

У английской кухни есть свои отличительные черты. К традиционным блюдам относятся хлеб с сыром, жареное или тушеное мясо, мясные

пироги, вареные овощи, бульоны, речная и морская рыба.

Уже на протяжении долгого времени эти блюда любят за простоту ингредиентов и их приятный вкус. Чаще всего английские повара берут за основу баранину, говядину, свинину, курицу или рыбу и добавляют к ней картофель и овощи.

Иностранные веяния

Англия поглощает кулинарные идеи со всего мира. Люди многих национальностей поселились в этой стране, привезя с собой и свои любимые рецепты. Карри завезли из Индии, жареная рыба — взята из еврейской кухни, а картофельные чипсы — из Франции. Таким образом, знаменитое английское блюдо «рыба с чипсами» имеет иностранные корни.

Заведения общественного питания

Англичане любят такие маленькие уютные заведения, как кафе, чайные, закусочные «фиш-энд-чипс» и пабы.

Английское кафе — это небольшое местечко, где можно недорого поесть; многие люди обедают здесь каждый день. Чайная — это небольшой ресторанчик с расслабляющей атмосферой, в котором подают безалкогольные напитки и легкие закуски. Закусочные «фиш-энд-чипс» предлагают обычную еду на вынос. И, наконец, пабы — это известные по всему миру английские бары, в которых люди могут пообедать, выпить и побеседовать в приятной обстановке.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (1 votes, average: 5,00 out of 5)


Сейчас вы читаете: English Cuisine — Английская кухня